Dj Appie was bij iedereen bekend als een vrolijke dj die graag zijn muziek aan de luisteraar ten gehore bracht. Altijd zwaaien voor zijn webcam op facebook en voor iedereen werd een plaat gedraaid al wist die soms niet eens zeker of die persoon ook luisterde. Zijn grootste passie was het draaien en het verzamelen van oude vinylen platen en met zijn vaste begroeting "Hier is Dj Ap luister maar mee" en natuurlijk ook "hoppa" bracht die altijd een vrolijke uitzending op de vaste zondagavond. Helaas moeten we dat nu missen maar hij zal altijd verder leven in onze harten en herinneringen. 

Toen wij begonnen met Radio Zilverster was het Appie die zei, ik doe mee. Meteen moest er allerlei muziek apparatuur worden gekocht en natuurlijk mocht ook een goede pc niet ontbreken. Tijdens het bouwen van de eerste website was het Appie die regelmatig belde met "Ik kan een pc kopen, is dat een goede?" Elke markt ging hij af want hij moest en zou met oude vinylen platen draaien. Hele zaterdagen was hij op pad om te zoeken en te snuffelen en nog voor we begonnen had hij al een redelijke verzameling bij elkaar. 

Met de computer werken ging hem destijds nog niet al te best af. Regelmatig moesten we weer bij hem komen want dan had hij weer overal op gedrukt en had hij alles van regel af en zijn vaste zin was dan ook altijd "Ik heb nergens aangezeten". Het zoeken van mp3 muziek was niet aan hem besteed en dit zorgde ervoor dat zijn verzameling met vinyl alleen maar groter en groter werd. Hij wist niet wat voor muziek er in de computer stond maar hij wist precies welke single hij wel of niet had en wat hij niet had duurde niet lang. 

Toen wij gingen veranderen van Radio Zilverster naar Radio Digitaal moest hij daar wel heel erg aan wennen. Hij bleef maar Radio Zilverster benoemen en dit zorgde er ook uiteindelijk voor dat we terug zijn gegaan naar Radio Zilverster. 

Toen er werd besloten om door tijd gebrek te stoppen met Radio Zilverster wou Appie daar niets van weten. Ik ga wel door, ik geef niet op en ik krijg het wel van de grond en dat is hem ook gelukt. Trots als een pauw was die toen hij merkte dat alles goed ging Mede door hulp van derden ging het werken met de computer steeds beter. Hij leerde zich zelf steeds beter lezen maar ook schrijven aan en hij begon zich er echt in te verdiepen. Het moet goed en het zal goed waren zijn woorden altijd. 

Na maanden vanuit zijn woonkamer te hebben gedraaid verhuisde hij naar zijn eigen gebouwde schuur. Deze werd helemaal ingericht voor de muziek en het draaien alleen heeft hij er niet oprecht lang van kunnen en mogen genieten. 

Na weken van ontzettende vermoeidheid in combinatie met een hevige benauwdheid werd Appie op 10 November 2023 opgenomen in het ziekenhuis van Hardenberg.  Hier werd vast gesteld dat er sprake was van de combinatie vocht achter de longen en hartfalen. 

Dit op zich was normaal goed te behandelen, het was gevaarlijk maar wel behandelbaar maar de gezondheid van Appie ging in die dagen er na als een sneltrein achteruit. Een bloedprop schoot in zijn rug en deze zorgde ervoor dat hij dwarslaesie kreeg en zo viel hij van het ene in het andere. Waar het ene nog volop in behandeling was kwam het andere er alweer boven op. 

 

Na een aantal dagen leek het toch weer iets beter te gaan en kon er weer een beetje met hem worden gecommuniceerd. De gedachten van "hij komt er ook nog doorheen" gingen bij velen door het hoofd maar toch mocht het niet zo zijn.

 

Op 22 November 2023 overleed Appie omstreeks half vier in de middag in het ziekenhuis te Hardenberg. Op 28 November was de uitvaart dienst in Rheeze (Gemeente Hardenberg)


Wie er behoefte aan heeft kan hier nog even zijn stem horen. 


!! Alleen reacties plaatsen over het bovenstaand onderwerp aub !!

Reactie plaatsen

Reacties

Wilma Schoppers
3 maanden geleden

Dit was zijn passie daar had hij veel plezier in hij blijt in ons hart met alle herinneringen

Jonnie Wind
3 maanden geleden

Wat had hij er altijd een lol in maar dat was al vanaf het moment dat we in de ether draaiden. Alles kon en mocht en niks was te gek. Wat hebben we gelachen. Ja hij wordt zeker gemist door velen. Apple van de wasmachines zoals iedereen hem kende. Apple het ga je goed daarboven. Draai daar dan maar een paar mooie platen voor ons. Uit het oog maar nooit uit ons hart.

DJ Huub
3 maanden geleden

Helaas dat we die bekende stem niet meer kunnen horen, maar ik was blij dat je me weer vroeg om bij je te komen draaien zoals vroeger, jammer dat het niet zo lang heeft mogen duren, maar je blijft altijd in mijn gedachte.

Wilfred Gerrits
3 maanden geleden

2 maanden zijn voorbij en we missen je elke dag meer en meer.